reflexii. întoarceri. recunoașterea în celălalt ca o reîntoarcere în timp cu zâmbet. m-am pictat în curcubeu, ca să-mi mai scot gri-petrolul din piele.

mi-s bine și nu prea știu a scrie.

Advertisements

4 thoughts on “smoke and mirrors

 1. Dorință, nevoie, cuget și slabiciune. Într-un cuvânt, VIAȚĂ!

  Toate se leaga prin alegerile și prin sacrificiile zilnice. Viața, libertatea de a trăi, toate sunt o iluzie. Tot ce am fost învățați că ar trebui să facem, să muncim, să ne căsătorim, să procreem, să economisim pentru zilele ce vor veni nu sunt altceva decât reguli ce ne îngradesc libertatea.
  Tratează-ți trupul ca pe un templu! Pentru ce? Ce îmi aduce? Câțiva ani în plus? Și la ce m-ar ajuta? Îmi doream să fac tot ce depinde de mine să schimb ceva în bine, să vă arăt că se poate. Pentru ce? Nu meritați. Nu meritați ajutor, nu meritați. Atâta timp cât voi nu vreți să vă ajutați pe voi înșivă nu meritați nici cel mai mic efort din partea altora. De ce dorințele mele ar valora mai puțin decât ale voastre? Nevoile mele sunt simple, a durat ceva timp să îmi dau seama, dar până la urmă am realizat. Cu ce plecăm din această viață? Clar nu plecăm cu nimic din ce adunăm. Doar momentele frumoase, doar dragostea, doar acele momente de placere, mutle dintre ele mici momente de placere. Marile realizări, marile schimbări, nu pot exista decât prin efort colectiv. Nimeni nu poate aduce acele schimbări într-o societate, aceste schimbări pot avea loc doar dacă aceasta și le dorește cu adevărat. Adevărata schimbare nu poate avea loc decât cu ajutorul educației.
  Ne naștem cu defecte, plini de defecte. Nimeni nu este perfect. Tentația este de a crede că dibacia este în ați subjuga slăbiciunile. Cauți metode de a te convinge că odată ce îți îngropi slabiciunile în adâncul tău totul o să fie bine. Și te convingi, te chinui, depui eforturi supraomenești. În final îți dai seama că prin aceste eforturi nu faci altceva decât să te omori pe tine însuți puțin cîte puțin. Secretul este în a te accepta pe tine însuți așa cum ești și bine înțeles moderație. Trebuie să găsești moderație în tot ceea ce faci, inclusiv dragoste. Emoțiile duse la extrem pot duce la un extaz înălțător dar totodată pot duce la distrugerea eului. Echilibrul în toate, ying și yang.

  Doar niște ganduri pe care aș vrea să le citesc peste ceva vreme pe blogul tau. Cu bine, Despre Noi Toţi.

  • Știi că nu-mi place că scriu la nivel “macro”, că nu dețin vreun adevăr universal valabil și nici nu am experiență vastă de viață, să fi trecut prin suficiente întâmplări care să-mi sedimenteze în concluzii de neclintit. Totu-i încă schimbător pe tabla mea de șah și aici mai notez câte ceva mic, pentru mine, ca să-mi fie un soi de aducere aminte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s