Filmele lunii noiembrie

2 Guns (2013)

Filmul a fost bunuţ, chiar mi-a plăcut, cu toate că are multe scăpări din ăstea de logică… elementară. Are o doză mare de pac-pac şi răsturnări de situaţii suficiente, cât să mă ţină în priză. Actorii îmi sunt pe plac şi chimia a fost destul de bună între ei. You fight for the guy that’s fighting next to you este replica cea mai replică din tot filmul şi cam la asta se rezumă totul. Melodia asta s-a potrivit ca o mănuşă şi e motivul pentru care am ajuns la concluzia că Jack White ar putea cânta veşnica pomenire şi tot ar suna sexy.

Ender’s Game (2013)

Mie mi-a plăcut foarte mult. Foarte-foarte mult. Și știu că toți cei care au citit cartea nu au fost prea încântați, dar eu am plecat din sala de cinema fără cuvinte și profund impresionată. Copii-soldați, strategii, tactici, decizii, empatie. Poate nu e cel mai bun film văzut de mine, dar e unul din puținele care a stârnit o serie de reacții și-a produs o mică furtună în interiorul meu. Abia aștept să devorez și cartea, filă cu filă.

The Wolverine (2013)

Îi film fain, de clătit ochii, cu efecte fainuțe, iară mie mi-a plăcut tare mult ca se respectă așea, cât de cât imaginea de personaje de benzi desenate. Nu are nu știu ce concluzie fascinantă, nici profunzime, nici prea multe explicații, dar culmea e că nu prea deranjează prin aceste “lipsuri”.

Thor: The Dark World (2013)

Mda, cică o fo’ mai fainuț decât prima parte, dară pentru mine n-a fost suficient. Mi-au plăcut scenele cu Loki, Thor-Loki, chiar și cele cu “pământenii”, scenele de luptă iară foarte faine, dinamice, chiar prea dinamice la un moment dat, mumă-sa lu’ Thor – faină femeie, mi-o plăcut cum s-a luptat ea acolo și ce puteri deținea, dar m-a deranjat că totul a fost pe repede înainte. Nu le lasă să te atașezi de personaj, să formezi o legătură, e ca și cum ți-ar da să guști din o grămadă de bucate, dar nu te lasă să mesteci în tihnă și evident că-ncepi să scuipi, la un moment dat.

Faust (2011)

Rusesc, cică. Da’ se vorbește în nemțește. În fine. Io n-am citit Faust, dar aveam și eu habar că-i vorba despre unu’ de-și vinde sufletul diavolului în schimbul cunoașterii. Și din câte cred io nu se referea la cunoașterea de păsărică virgină. Și-așa m-au apucat niște nervi, că-n situații în care chiar nu-i necesar să se folosească sexul, îți este bagat pe gât așa, cu forța, că parcă omu’ de-atâta-i în stare. *copy-paste din altă postare, că n-am avut răbdare să aștept să-i vină rândul

Elysium (2013)

Mno, eu din trailer înțelesesem cu totul și cu totul altceva, cum că unul de pe Pământ se găsește să pornească el măreața revoluție, pentru ca toți oamenii să beneficieze de standardul de viață de pe Elysium, nu că el ajunge colușa, numa’ pentru că nu voia să moară și pentru aș salva propriul fund. Dar nah, așa filmul a avut doza lui de realism, că noi suntem ființe egoiste și din greșeală, în lupta pentru propria viață, s-ar putea să mai ajutăm și pe ăl’ de lângă.

Mr. Morgan’s Last Love (2013)

Nu știu cum se face, dar filmele cu moșuleți care se îndrăgostesc, mie îmi cam plac. Filmul ăsta s-a terminat pentru mine după aproximativ primele 5 minute. Am primit cu brațele deschise valuri de emoții din cele câteva cadre de început și sincer, nici nu mai voiam altceva, puteam prea bine să-i pun pauză. Mi-a mai plăcut că se aduce în discuție despre dorința de a avea copii numai dintr-o parte, iară de cealaltă parte venind numai un accept de dragul persoanei de lângă… și cam unde duce toată treaba asta.

Red 2 (2013)

La prima tentativă de a vedea filmul am adormit. 😆 Și nu pentru că îi plictisitor, ci pentru că-mi era mie prea somn și nu voiam să pierd acțiunea văzând totul cu ochii deschiși doar pe jumate. Nici să-l reiau, de la început nu a fost plictisitor, mi-a plăcut. Filmul îi dinamic, amuzant, pantalonii lui John Malkovich sunt absolut demențiali, la fel ca și toate combinațiile de outfituri ale actorilor. De văzut.

Robot & Frank (2012)

Acțiunea filmului se petrece undeva într-un viitor apropiat, când se presupune că multe din muncile oamenilor vor fi preluate de roboți, iară noi avem aici dat drept exemplu un moșuleț simpatic, senil, fost mare hoț care acceptă să fie îngrijit de un robot programat să-l asiste și să se îngrijească de bunăstarea lui. Noi suntem martori la relația celor doi și la toate nebuniile pe care le planifică împreună… Filmul ăsta e ca o temă de gândire, o situație la care să meditezi… nu neapărat în timpul vizionării, ci atunci când ți se-aprinde un beculeț în cap, involuntar, poate chiar când rătăcești cu ochii pe geamul unui autobuz.

Percy Jackson: Sea of Monsters (2013)

Meh, m-am uitat că deah, văzusem prima parte. Nu m-a impresionat cu nimic, poate doar cu taurul ăla de la început, foarte steampunk-ish el realizat. În rest mult bla-bla, nici toate legendele Olimpului nu au reușit să-mi stârnească vreun pic de interes.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s