A înşela – scurtă analiză (pseudoparodie)

a inselaCitesc pe ici, pe colo şi văd că înşelatul e păcatul ăl’ mai mare pe care-l poţi face, fiind într-o relaţie şi pentru ăst’ păcat meriţi schingiuit, ars pe rug, tocat mărunt şi dat la câini. Nenorocire mare, nenicule! Şi se vorbeşte aşea, la modul ăla grosolan, generalizat şi superficial. Toţi dau sfaturi, se arată mari cunoscători, oferă reţete în 5 paşi de ieşit din depresiunea post-înşelăciune şi se bat cu pumnu’ în piept că ei n-ar trece peste aşa ceva nici în vecii vecilor şi în plus, ar boxa la inculpaţi mai ceva ca Bute în lupta după nu-ştiu-ce-titlu, că deah, pumnii mei minte nu are.

Şi acum, întrebare de deschis cutia Pandorei, de ce înşeală, bre, oamenii ăştia?

Răspunsul – tăt superficial – ar fi pentru bărbaţi ca să-şi demonstreze că încă pot să seducă o duduie, sunt virili şi doriţi de domnişoare şi pentru femei motivul ar fi amoru’ ghebos – se îndrăgostesc de un altul care le oferă niscai atenţie şi se oferă, îmbrăţişând tăte remuşcările cu care o să se trezească mai apoi pe căciulă, că deah, dragostea înseamnă suferinţă şi duduile cred că şi inversa e valabilă – ori răzbunarea.

Şi mai sunt alţii care pur şi simplu se plictisesc şi în loc să-şi caute un hobby, ajung la varianta mai puţin consumatoare de timp, resurse şi pasiune, un mic hâţa-hâţa fără sens, care nu te face nici mai frumos, nici mai deştept, nici mai atrăgător, fără perspective de a fi o sursă de stare de bine, pe termen lung.

Concluzia mea ar fi să nu luaţi persoana de lângă voi ca un bun câştigat. Investiţi în relaţie, în mod constant, discutaţi, încercaţi să nu vă plictisiţi în doi, căutaţi-vă hobby-uri pe care să le practicaţi separat şi/sau împreună. Nu aşteptaţi totul de la o singură persoană.

Semnează,

părerista de serviciu.

Advertisements

One thought on “A înşela – scurtă analiză (pseudoparodie)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s