Filmele lunii martie

imaginarium-of-doctor-parnassus-posterThe Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)

Ultimul film al regretatului Heath Ledger, o poveste despre dorinţe, porniri instinctive, despre bine şi rău, despre salvare şi pierzanie, prezentate într-un decor de care n-am fost tocmai mulţumită. Un doctor Parnassus uşor cam prea alienat, povestea fetei lăsată în aer. Mi-a plăcut, însă, cum a fost prezentată personalitatea cameleonică a lui Tony, jucat (în mare parte :lol:) de mai sus amintitul Heath Ledger.

somethings-gotta-give-182697lSomething’s Gotta Give (2003)

O comedie frumoasă, de văzut duminică la prânz sau oricând în timpul săptămânii. Cu un Jack Nicholson şarmant, una bucată Diane Keaton super simpatică şi un Keanu Reeves iubitor de milf femei mature, eu zic că merită văzut. M-am simţit bine vizionând filmul şi surprinză, chiar am râs. Greu găsesc şi eu comedii care să-mi strârnească râsul, nu numai nişte zâmbete anemice.

street_kingsStreet Kings (2008)

Cu filmul de mai sus s-a deschis cutia Pandorei a filmelor cu Keanu Reeves. În filmul ăsta are rol de fucked up cop, într-o lume şi mai fucked up, în care corupţia e infiltrată adânc în sistem. Aici toată lumea împuşcă pe toată lumea, prietenii îţi sunt duşmani şi vedem cum un om legat de mâini şi de picioare câştigă în faţa altor doi nelegaţi, posesori de arme de foc.

the rum diaryThe Rum Diary (2011)

Film care are la bază o poveste reală. Problema e că după ce-am văzut filmul, nu prea m-am prins care era povestea. Avem un Johnny Depp care ajunge în Puerto Rico, mare băutor de rom, beat mai tot timpul (cred că ne-am obişnuit deja să-l vedem în stadiul ăsta din Pirates of the Caribbean), care se pare că ar fi jurnalist, intră în nişte încurcături (avem şi nişte scene comice aici :D), avem acolo şi o semi poveste de iubire neconvingătoare… Şi apoi… pleacă! Brusc – the end.

dirty_dancing_havana_nightsDirty Dancing: Havana Nights (2004)

Am revăzut filmul după ce am ascultat vreo două zile la rând melodia acesta. Cuba, soare, dans şi voie bună. Recomandat celor cărora le place dansul. Când nu am stare să văd filmul cap-coadă, mă rezum la cele două clipuri de pe youtube. Primul poate fi văzut aici şi al doilea aici.

constantineConstantine (2005)

Alt film din categoria “deja văzut”. Eram deja gripată, voiam ceva pentru care să nu-mi bat capul şi cum pe ăsta l-am văzut deja de câteva ori, aproape că i-am învăţat şi o parte din replici. Şi da, şi ăsta e film cu Keanu, la fel ca şi următoarele trei.

Pippa[1Sheet]Final32.qxdThe Private Lives of Pippa Lee (2009)

Iniţial nu am băgat în seama prea tare pluralul din titlul filmului şi apoi, pe parcurs am înţeles că în descurs a x ani putem trăi mai mult decât o viaţă. Pippa Lee a trăit câteva, şi destul de intens, aş putea adăuga. A fost copilul preferat a unei mame dependentă de amfetamine, a devenit adolecenta care a fugit de-acasă pentru a deveni păpuşa altor femei, ajunge consumatoare de droguri la rândului ei, prinsă într-o viaţă boemă şi apoi tânara femeie care se îndrăgosteşte de un bărbat căsătorit, mult mai copt decât ea. Trăieşte apoi o viaţă în care încearcă să-şi demonstreze că este demnă de bărbatul ei, devine mama, încearcă să nu repete greşelile mamei ei, dar ajunge în extrema cealaltă. Ajunsă la vârsta în care copii îi sunt mari deja, descoperă că este somnambulă şi că soţul o înşeală cu cea mai bună prietenă. Abia după ce-a trăit atâtea vieţi pentru alţii, începe să trăiască şi pentru sine.

thumbsuckerThumbsucker (2005)

Se ia una bucată plod care-şi suge degetul, plod care e la vârsta la care unii îşi încep viaţa sexuală. Se adaugă ADHD şi nişte medicamente şi ne rezultă un pui de geniu, din copilul uşor plecat cu pluta ce-a fost. Numai că ajunge să fie şi-un pui de nenorocit, având niscai aere de superioritate. Se mai prezintă pe acolo şi-o relaţie deficitată între părinţi şi între părinţi şi copil.

speed_xlgSpeed (1994)

Da, da, e filmul ăla în care Keanu e iar poliţistu’ cu dreptatea-n sânge şi unde Sandra Bullock e mare şoferiţă de autobuz. Mai văzusem filmul la teve, da’ am spus că nu strică încă o vizionare. Alegeri de om cu febră şi cu muci la nas. Nah, super filme am văzut în luna asta a lui martie! 😆

friends_with_benefitsFriends with Benefits (2011)

Pentru filmul ăsta îmi vine să dau copy-paste la ce-am scris despre No Strings Attached, apărut tot în 2011. Aceeaşi Mărie, cu aceeaşi pălărie, da’ numai că-i de culoare diferită. Puţin diferită! Aceeaşi relaţie bazată numai pe sex, aici, cu nişte scene destul de amuzante, atunci când se direcţionează unul pe altul în pat. Aceeaşi perioadă în care totul e ok, aceeaşi depărţire, aceeaşi tentativă de a-şi vedea fiecare de viaţa lui şi acelaşi final.

arthur_poster-535x791Arthur (2011)

Arthur este un copil prins în corp de adult. Răsfăţat, alcoolic, n-are idee cum se câştigă banii, dar îi foloseşte pentru a-şi satisface capriciile şi pentru amuzament. Are nişte mommy issues, nu ştie să trăiască fără bona lui (ah, da, încă are bonă. şi şofer), alege calea compromisului şi acceptă o căsătorie cu o scorprie de femeie ca să nu-l lase mămica fără bănuţi, femeie pe care o va abandona în faţa altarului şi pleacă din biserică, cum altfel, dacă nu în chiloţeii primiţi de la bonă. Între bonă şi compromis am uitat să menţionez că se îndrăgosteşte de o fetişcană care nu prea m-a convins prin jocul ei actoricesc, dar fie, la ce alegeri am făcut luna asta în materie de filme, să fie primit! Într-un final totul se termină cu bine, ca-ntr-un basm. Care este.

The Hangover (2009) şi The Hangover Part II (2011)

Bun, avem aici comedioarele pe care le-am tot căutat luna asta. Am văzut filmele în aceeaşi noapte, oarecum spre dimineaţă. Din păcate, nu s-a lăsat cu râsete isterice pentru că aveam (şi încă am) gâtul faultat şi orice chicot era cam dureros, dar am râs suficient în sinea mea. Pentru cei ce nu au văzut filmele spun pe scurt atât – se ia un grupuleţ de prieteni cât de cât normal, în aparenţă, se bagă într-o petrecere, se agită bine şi apoi se serveşte dimineaţa, fără amitirile celor petrecute, minus un prieten.

the hangover 2009 The-hangover-part-2-movie-poster-01

Cloudy with a Chance of Meatballs (2009) Cloudy with a Chance of Meatballs (2009)

Porţia de animaţie, pe luna asta… dar care nu prea a ajuns la mine. Ideea cu mâncarea care pică din cer mie mi se pare de-a drepul scârboasă. Relaţia tată-fiu, iarăşi… aceeaşi chestie chinuită, tatăl care nu ştie să-şi arate sentimentele, copilul care vrea să aibă aprecierea părintelui. Uoff! Sper să scap de gripa asta care pare să se fi lipit de mine şi să nu mai fiu aşa grumpy.

Advertisements

4 thoughts on “Filmele lunii martie

  1. Ce nu am vazut? The Rum Diary, Dirty Dancing: Havana Nights, The Private Lives of Pippa Lee. Doar Pippa Lee probabil o sa-l vad intr-o zi (asta daca nu mi se face pofta cumva sa o vad pe Amber Heard in Rum Diary 😀 ). Ce mi-a placut cel ai mult din filmele de aici? Parnassus si Constantine (evident 😆 ). Speed e un bun film de actiune, Arthur mi-a placut mia mult decat m-am asteptat, cele doua Hangover m-au amuzat (mai ales primul, si chiar si al doilea desi multi au zis ca e reciclaj si deci nu le-a mai placut), Meatballs e chiar ok (nu vorbesc de filme PIxar aici totusi 😆 )

    Apropo, regizorul lui Parnassus (Terry Gilliam, s-ar putea sa stii de 12 Monkeys de el, sau Brothers Grimm, sau Fear and Loathing in Las Vegas, sau Monthy Python and the Holy Grail), a filmat cel mai nou film al sau (The Zero Theorem) si in Romanica, cu Christoph Waltz (care e chel la zero aici). Si Dana Rogoz :lol:. Joaca si Matty Damon, dar nu stiu daca a venit in Romania. Asta a fost asta toamna prin octombrie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s